Bemiddeling

Bij geschillen hoeft u niet altijd naar de rechter te stappen. Sterker nog: bemiddeling is vaak sneller en goedkoper én het zorgt voor betere oplossingen. Van Ekelen & Poort biedt naast mediation ook overlegscheiden aan, een vorm van scheiden waarbij samenwerking centraal staat. Verder hebben wij tevens een Stiefplan-coach die samengestelde gezinnen helpt om te slagen.

Mediation

Bij mediation gaat u samen met de andere partij en een onafhankelijke bemiddelaar (de ‘mediator’) op zoek naar een oplossing die geschikt is voor alle partijen. Uitgangspunten hierbij zijn onafhankelijkheid en onpartijdigheid. Onderwerpen waarvoor de mediators van Van Ekelen & Poort vaak worden gevraagd, zijn mediation bij (of na) echtscheiding en mediation bij de afwikkeling van een erfenis.

Stiefplan-coach

Een bijzondere vorm van mediation is de Stiefplan-coach. Onze Stiefplan-coach mr. Emmy van Ekelen gaat aan de slag met de (stief)ouders, stiefkinderen en biologische kinderen om een Stiefplan op te stellen. Dat is een plan van aanpak voor het gezin, dat ervoor moet zorgen dat alle leden van het gezin zich goed voelen bij de gezinssituatie.

Overlegscheiden

Bij overlegscheiden werkt u samen om de echtscheiding af te wikkelen. Het lijkt sterk op mediation, alleen wordt er dan gewerkt met een team van professionals zoals twee advocaten, een coach en een financieel deskundige. Het doel is een oplossing waar iedereen zich goed in kan vinden én die in het belang is van de kinderen. Bij Van Ekelen & Poort te Eindhoven is mr. Emmy van Ekelen opgeleid om in overlegscheidingsteams plaats te nemen.