Mediation

Bij mediation bemiddelt een mediator tussen u en de andere partij. Daarbij werkt u toe naar een bestendige oplossing waar iedereen zich in kan vinden. De mediator werkt voor álle partijen. Daardoor zal hij of zij naar iedereen evenveel luisteren en alle belangen meenemen. De mediator heeft geen belang bij bepaalde uitkomsten en werkt op basis van vertrouwelijkheid en geheimhouding. De mediators van Van Ekelen & Poort in Eindhoven zijn zeer ervaren op het gebied van echtscheiding en nalatenschap en werken volgens de hoogste standaarden. Neem vrijblijvend contact op.

Voordelen t.o.v. een rechtszaak

Aangezien iedereen bij mediation streeft naar de beste oplossing voor álle partijen, is mediation meestal minder ingrijpend dan het inschakelen van een advocaat om naar de rechter te stappen. Bovendien is het vaak goedkoper, onder meer doordat de kosten van de mediator tussen partijen gedeeld worden. Tot slot is er bij een onderhandeling door een mediator vaak sneller een uitkomst, aangezien procedures bij de rechter lang duren.

Besluit u om te kiezen voor mediation? Dan zult u vertrouwelijk om moeten gaan met alles dat u bespreekt tijdens de onderhandelingen. Als u en de wederpartij samen met de mediator van Van Ekelen & Poort tot een oplossing komen, zal de mediator de oplossing opnemen in een overeenkomst. Beide partijen ondertekenen deze overeenkomst, zodat u zich – als dat onverhoopt nodig is – altijd kunt beroepen op de afspraak.

Mediation bij echtscheiding

Wat betreft mediation bij echtscheiding kunnen de mediators van Van Ekelen & Poort doorgaans zeer goede resultaten bereiken. Tijdens een echtscheiding gebeurt het vaak dat de partners de zaak op de spits drijven. Bij mediation zorgt de mediator ervoor dat de partijen niet te ver uit elkaar drijven en op een fijne manier hun eigen weg kunnen gaan. De oplossing die uit de onderhandeling komt, is duurzaam en voorkomt verder gedoe in de toekomst. Ook is mediation ná echtscheiding mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om omgang of alimentatie.

Mediation bij nalatenschap

Bij een overlijden komen in de regel veel emoties kijken. Als er aanzienlijke geldbedragen, spullen met veel emotionele waarde of kostbare bezittingen verdeeld moeten worden, ontstaat er nogal eens onenigheid tussen de nabestaanden. Nalatenschapsmediation helpt om het conflict in goede banen te leiden en de nabestaanden op één lijn te krijgen.

De hoogste standaarden

De mediators van Van Ekelen & Poort te Eindhoven voldoen aan de hoogste standaarden en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.