Stiefplan-coach

Een Stiefplan-coach helpt een samengesteld gezin om een Stiefplan op te stellen. In dit plan leggen de ouders en de kinderen vast hoe de zaken zo kunnen worden aangepakt dat alle gezinsleden tevreden zijn. De Stiefplan-coach is niet alleen een goede mediator, maar kan ook handige tips, adviezen en oplossingen geven om het samengestelde gezin tot een succes te maken. Binnen Van Ekelen & Poort te Eindhoven is Mr. Emmy van Ekelen opgeleid tot Stiefplan-coach. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Waarom zou ik een Stiefplan-coach inschakelen?

In stiefgezinnen kunnen spanningen optreden. Zo zijn de verhoudingen mogelijk ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten, bijvoorbeeld ten opzichte van de (ex-)partner, de biologische kinderen en een stiefkind. Die spanningen zijn vaak weg te nemen door een Stiefouderschapsplan (oftewel Stiefplan) op te stellen. Een Stiefplan-coach begeleidt de ouders, stiefouders, biologische kinderen en stiefkinderen in het gezin bij het maken van zo’n plan. 

De succeskans van het samengestelde gezin is het grootst als zo vroeg mogelijk een Stiefplan-coach wordt ingeschakeld. Maar ook voor samengestelde gezinnen die al een tijdje samen zijn, is het zinvol om aan de hand van het Stiefplan het gesprek aan te gaan over het reilen en zeilen van het nieuwe gezin.

Wat houdt het Stiefplan in?

Bij het opstellen van een Stiefplan worden de stiefouders gedwongen om over allerlei zaken na te denken en met elkaar te praten over onderwerpen zoals:

  • Hoe bouwen we een band op met de stiefkinderen?
  • Hoe krijgt iedereen een plekje in het gezin, zonder iemand tekort te doen?
  • Hoe wordt omgegaan met de andere biologische ouder, dus de ex-partner?
  • Welke opvoedstijl kiezen we als ouders, hoe corrigeren we de kinderen en wie doet dat?
  • Hoe vieren we de verjaardagen, kerst etc.?
  • Wat verwachten we van elkaar als stiefouder?

De Stiefplan-coach gaat te werk als een soort mediator. Onder leiding van de coach gaat u als ouder(s) samen met de biologische kinderen en de stiefkinderen uitzoeken hoe de zaken zo kunnen worden aangepakt dat alle gezinsleden tevreden zijn. De Stiefplan-coach is overigens niet alleen een mediator. Dankzij de speciale opleiding kan de coach u ook voorzien van veel handige tips, adviezen en oplossingen om het samengestelde gezin tot een succes te maken.

 

Onze Stiefplan-coach: mr. Emmy van Ekelen

Advocaat en mediator mr. Emmy van Ekelen is opgeleid tot Stiefplan-coach. Aangezien ze sinds 2004 werkt als familierechtadvocaat, weet zij precies welke issues er allemaal kunnen spelen in gezinssituaties en hoe die het beste opgelost kunnen worden. Bovendien kan ze juridisch advies en informatie over het familierecht geven. Denk aan advies over wijziging van de alimentatie als u een kind verwacht of het veranderen van de contactregeling als u of uw ex-partner gaat verhuizen. 

Aangezien ze ook (scheidings)mediator is, weet Emmy dankzij haar communicatietechnieken en probleemoplossend vermogen doelgericht toe te werken naar een oplossing die duurzaam bij alle gezinsleden in goede aarde valt. Of Emmy nu werkt als advocaat, mediator of Stiefplan-coach: ze combineert altijd het beste van deze drie werelden.

Zoekt u een Stiefplan-coach in de regio Eindhoven en Helmond? Stiefplan-coach, advocaat en mediator mr. Emmy van Ekelen graag om uw samengestelde gezin te laten slagen! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.