Vermogen en einde relatie
Uw relatie begon vol rozengeur en maneschijn, maar mondt nu helaas uit in een tranendal. Of u nu huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden, een samenlevingscontract of zelfs helemaal geen voorwaarden heeft vastgelegd: onze ervaren familierechtadvocaten en mediators zorgen ervoor dat vermogensrechtelijke kwesties geen olie op het vuur worden én helpen u te krijgen waar u recht op heeft. Wij zijn ook gespecialiseerd in ondernemers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Voorwaarden als leidraad
Heeft u destijds bij het aangaan van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap dan wel bij het opstellen van een samenlevingscontract voorwaarden laten opmaken? Dan moeten die bij het beëindigen van uw relatie worden afgewikkeld, waardoor ze als leidraad dienen om vermogenskwesties op te lossen. De afspraken die u destijds heeft gemaakt, gaan bijvoorbeeld over uw en uw (ex-)partners woning, inkomen, schulden en onderneming(en).
Het kan bijvoorbeeld zijn dat een onderneming is uitgesloten van verrekening. Soms zijn bijzondere constructies vastgelegd, zoals een periodiek of finaal verrekenbeding. Stel nu dat niet helemaal helder is wat u heeft afgesproken? Dan kijkt men naar wat in de geest ligt van de (andere) afspraken.

Advocaat die zijn tanden laat zien
Hoe goed de bedoelingen ook waren toen de afspraken werden vastgelegd, helaas zien we vaak in de praktijk dat mensen (te) klakkeloos in gemeenschap van goederen zijn getrouwd óf achteraf onwenselijke of zelfs ronduit slechte voorwaarden hebben laten vastleggen. Het jammere: (ex-)partners worden zich in de regel pas bewust van de consequenties in het geval van een echtscheiding of overlijden.
Onze ervaren familierechtadvocaten en mediators laten hun tanden zien wanneer het nodig is en schakelen terug naar de eerste versnelling wanneer het gewenst is. De beste uitkomst in uw zaak wordt gegarandeerd doordat ze juridische expertise combineren met eersteklas onderhandelingstechnieken en -tactieken. Tot slot hebben ze veel aandacht voor de emotionele kant van uw verhaal.

Bijstaan van ondernemers
Bij het aangaan van het huwelijk of geregistreerd partnerschap ontstond er tussen u en uw ex-partner een vermogensrechtelijke verhouding. Deze verhouding, waarop het Nederlandse recht van toepassing is, kan gebaseerd zijn op een volledige of gedeeltelijke gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Bent u na 1 januari 2018 gehuwd of geregistreerd partners geworden? Dan houdt u als ex-partner wat u voorafgaand aan het huwelijk al aan vermogen had.
Het huwelijksvermogensrecht zorgt ervoor dat het afhandelen van een echtscheiding juridisch gezien ingewikkeld kan zijn. Onze advocaten en mediators pellen het geschil af tot de basis en zorgen voor een effectieve oplossing waar iedereen tevreden mee is.
Premarital mediation
In de snelkookpan van emoties die doorgaans ontstaat bij het beëindigen van een relatie, is het fijn als van tevoren rustig is nagedacht over de mogelijke vermogensrechtelijke consequenties van het uit elkaar gaan. Idealiter gebeurt dit onder begeleiding van iemand die zowel thuis is in het relatievermogensrecht als in het begeleiden van (bemiddelings- en onderhandelings)gesprekken.
Dat is het idee achter premarital mediation. Daarbij worden vooraf onder begeleiding van een professional en via bemiddelingstechnieken weldoordachte en goed dichtgetimmerde afspraken gemaakt. Zodat u achteraf hoogoplopende conflicten kunt voorkomen én op een fijne manier – ook en vooral voor de kinderen! – uit elkaar kunt gaan. Goed om te melden: bij grote veranderingen tijdens de relatie kan het verstandig zijn om met een professional de gemaakte afspraken te evalueren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over premarital mediation.
