Wat kosten de advocaten van Van Ekelen & Poort?

Helaas kunnen we dit niet zo gemakkelijk zeggen, aangezien de kosten niet voor iedereen hetzelfde zijn. Onze advocaten werken op basis van een uurtarief. Maar ook gefinancierde rechtsbijstand (via de Raad voor Rechtsbijstand) of vaste prijsafspraken behoren tot de mogelijkheden. Naast de advocaatkosten moet u rekening houden met onder meer de kosten van de rechtbank (griffierecht).

Transparantie en maatwerk in de kosten

Transparantie en maatwerk in onze kosten vinden wij erg belangrijk. Bij onze eerste kennismaking zullen wij de kosten daarom met u bespreken.

Toevoeging of gefinancierde rechtsbijstand

Als wij denken dat u voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, vragen wij een ‘toevoeging’ voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad beslist op basis van uw inkomen en vermogen. Krijgt u zo’n toevoeging, dan is dat een goedkope manier voor het inschakelen van een advocaat. Wel betaalt u nog een eigen bijdrage aan ons advocatenkantoor. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van uw inkomen.

Geen gefinancierde rechtshulp

Komt u niet voor door de overheid gefinancierde rechtshulp in aanmerking? Dan geldt voor u in beginsel ons normale uurtarief. De hoogte hiervan kan worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Ook zijn in sommige gevallen vaste prijsafspraken mogelijk.

Rechtsbijstandsverzekering

Steeds meer rechtsbijstandverzekeraars vergoeden de kosten bij een geschil op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. U heeft het recht op een vrije advocaatkeuze. Ook als uw geschil onder de dekking van uw rechtsbijstandsverzekering valt, staan wij u graag bij. U kunt uw rechtsbijstandsverzekering dan vragen om uw zaak aan ons kantoor uit te besteden.