Een mediator inschakelen

Wat is mediation?

Mediation is het Engelse woord voor bemiddeling. Wilt u een mediator inschakelen, dan gaat hij of zij bemiddelen tussen u en de andere partij. Daarbij werkt u toe naar een bestendige oplossing waar iedereen zich in kan schikken. De mediator werkt voor álle partijen. Aldus zal hij of zij naar iedereen evenveel luisteren en alle belangen meenemen. Vanzelfsprekend heeft de bemiddelaar zelf geen belang bij bepaalde uitkomsten. Om een gunstige oplossing te faciliteren, werkt een mediator vertrouwelijk en op basis van een geheimhoudingsplicht.

Mediation (1)

Mediation bij echtscheiding

Wat betreft mediation bij echtscheiding kunnen de mediators van Van Ekelen & Poort doorgaans zeer goede resultaten bereiken. Tijdens een echtscheiding gebeurt het vaak dat de partners de zaak op de spits drijven. Wordt mediation tijdens echtscheiding toegepast, dan zorgt de mediator ervoor dat de partijen niet te ver uit elkaar drijven en op een fijne manier hun eigen weg kunnen gaan. De oplossing die uit de onderhandeling komt, is duurzaam en voorkomt verder gedoe in de toekomst. Ook is mediation na echtscheiding mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om omgang of alimentatie.

Voordelen t.o.v. een rechtszaak

Aangezien iedereen bij mediation streeft naar de beste oplossing voor álle partijen, is mediation meestal minder ingrijpend dan een advocaat inschakelen om naar de rechter te stappen. Bovendien is het vaak goedkoper, bijvoorbeeld omdat de kosten van de mediator tussen partijen gedeeld worden. Tot slot is er bij een onderhandeling door een mediator vaak sneller een uitkomst, aangezien procedures bij de rechter lang duren.

Besluit u om te kiezen voor mediation, dan zult u vertrouwelijk om moeten gaan met alles dat u bespreekt tijdens de onderhandelingen. Als u en de wederpartij samen met de mediator van Van Ekelen & Poort tot een oplossing komen, zal de mediator de oplossing opnemen in een overeenkomst. Beide partijen ondertekenen deze overeenkomst, zodat u zich – als dat onverhoopt nodig is – altijd kunt beroepen op de afspraak.

De mediators van Van Ekelen & Poort te Eindhoven zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland en de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste standaarden en altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.