vfas-scheidingsmediation

Dag van de Scheiding op vrijdag 8 september: zoek deskundige hulp bij echtscheiding

Het cijfer stemt niet vrolijk, maar één op de drie huwelijken mondt uit in een echtscheiding. Traditioneel vinden er in september, vlak na de zomervakantie, veel scheidingen plaats. Op vrijdag 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) daarom de ‘Dag van de Scheiding’. De vereniging wil hiermee graag wijzen op het belang van deskundige hulp bij een echtscheiding.

Piek na de zomervakantie

De zomervakantie zou juist een leuke tijd moeten zijn. Maar omdat partners de hele dag samen zijn, kunnen ze er ook achter komen dat hun huwelijk niet langer bestaansrecht heeft. Echtscheidingsadvocaten en scheidingsmediators zijn daarom traditiegetrouw altijd druk in september.

Gevolgen van een scheiding

Een scheiding heeft altijd grote gevolgen. Zowel op juridisch en financieel, als op emotioneel vlak. Uit een onderzoek van vFAS blijkt dat 44 procent van de gescheiden mensen achteraf vindt dat ze de scheiding anders hadden moeten regelen. Kiest u voor deskundige hulp, dan blijven de vervelende gevolgen beperkt en wordt de kans beperkt dat u achteraf spijt heeft voor de manier waarop u uw scheiding heeft afgewikkeld. De familierechtadvocaten en scheidingsmediators die zijn aangesloten bij de vFAS bieden hoogwaardige hulp. Door de verplichte driejarige specialistische opleiding en jaarlijkse bijscholing zijn ze namelijk op de hoogte van alle wetgeving, jurisprudentie en ontwikkelingen.

Echtscheidingen in de regio Eindhoven

Komt u uit de regio Eindhoven en wilt u gaan scheiden? Van Ekelen & Poort | Advocaten & Mediators telt twee vFAS-leden. Mr. Emmy van Ekelen en Mr. Mirte Poort-Van der Meeren zijn allebei zowel ervaren echtscheidingsadvocaat als scheidingsmediator. Emmy is bovendien opgeleid om als advocaat echtscheidingen af te wikkelen op basis van overlegscheiden. Tijdens de Dag van de Scheiding op vrijdag 8 september 2017 vertellen wij u graag vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt tussen 9.00u en 17.00u bij ons langskomen aan de Paradijslaan 32 of ons bellen op 040-2200500.