Van Ekelen & Poort 2018

Van Ekelen & Poort groeit door in 2018

2017 was een jaar van groei en uitbreiding. Marloes van Hout trad toe tot de maatschap en met Joris Vos haalde Van Ekelen & Poort een bevlogen juridisch medewerker in huis, die in februari aan de slag gaat als advocaat-stagiair. Ook vakinhoudelijk stond 2017 en staat 2018 in het teken van verdieping en uitbreiding. Tijd dus voor een wat meer persoonlijke blog, waarin de advocaten van Van Ekelen & Poort terugkijken op het afgelopen jaar. Maar vooral ook vooruitblikken op het nieuwe jaar.

 

Stevige basis door uitbreiding kantoor

Voor de advocaten van Van Ekelen & Poort was ‘een stevige basis vormen’ één van de sleuteltermen van 2017. Want voor het hoofddoel van het Eindhovense advocatenkantoor – cliënten zo goed mogelijk bij staan – is dat namelijk een vereiste. En daarom was de uitbreiding van het kantoor ook zo nodig én vanzelfsprekend tegelijk.

Nieuwe partner: Marloes van Hout

Naast naamgevers en oprichters Emmy van Ekelen en Mirte Poort-van der Meeren heeft het kantoor er vanaf 1 januari 2018 een partner bijgekregen: Marloes van Hout. Al vanaf dag één is Marloes betrokken bij de opbouw van Van Ekelen & Poort. Mirte over Marloes: “Ze heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige allround familierechtadvocaat en is een waardevolle toevoeging aan de maatschap.” Toetreding tot de maatschap voelt voor Marloes als een kroon op haar werk: “Het is een hele mooie stap in mijn carrière en een grote blijk van waardering vanuit Emmy en Mirte. Ik ben er klaar voor!”

Joris Vos: eerst juridisch medewerker, straks advocaat

Joris Vos begon in 2016 aan een stage bij van Ekelen & Poort, startte in 2017 als juridisch medewerker en wordt op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat. Dan krijgt hij dus zijn eigen cliënten. Eigen dossiers opbouwen en zich nog verder vastbijten in het familierecht, daar staat hij om te popelen. Joris is een grote aanwinst voor het kantoor, vertellen Emmy en Mirte. “Hij is betrokken, nieuwsgierig, gaat zeer gedegen te werk en is sterk in woord en geschrift. We verwachten dat hij een goede advocaat wordt.” Vanaf zijn beëdiging gaat Joris fulltime aan de slag.

Het belang van mediation voor Van Ekelen & Poort

De advocaten van Van Ekelen & Poort zijn specialisten in het familierecht, jeugdrecht en erfrecht. Ze behandelen dus zaken die meer om het lijf hebben dan een puur juridisch conflict over cijfers of contracten. Hun cliënten zitten soms in de moeilijkste fase van hun leven. Juist daarom speelt mediation zo’n grote rol bij dit advocatenkantoor. En blijven de advocaten zich op dat gebied voortdurend verder ontwikkelen.

Specialisaties in mediation

Emmy volgde in 2017 de opleiding tot collaborative divorce lawyer. Daarmee specialiseert zij zich nog verder in overlegscheidingen. Mirte rondt in 2018 de mediationopleiding van de vereniging Familierechtsadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) af. Marloes begint dit jaar met de specialisatieopleiding familierecht Quote groei Van Ekelen & Poortvan de vFAS en kan daardoor over een tijd dus ook mensen begeleiden als mediator.

2018 voor Mirte Poort-van der Meeren

Voor Mirte wordt 2018 hoe dan ook een interessant jaar. Als deskundige op het gebied van huwelijksvermogensrecht weet zij alles over trouwen onder huwelijkse voorwaarden en gemeenschap van goederen. Door een nieuwe wet (die op 1 januari 2018 van kracht is geworden) verandert er ontzettend veel op dat vlak. Mirte: “Ik zal de ontwikkelingen op het gebied van huwelijksvermogensrecht op de voet blijven volgen.”

Emmy van Ekelen blikt terug

Emmy kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar. Emmy: “2017 was zakelijk gezien erg mooi voor mij, met veel interessante zaken en de uitbreiding van de erfrechtpraktijk.” Op het gebied van erfrecht gaat zij zich in 2018 nog verder specialiseren. Verder leerde Emmy veel van een mediationpilot bij de rechtbank Oost-Brabant. Daar konden twee partijen die bij een zogenoemde voorlopige voorzieningenzitting tegenover elkaar staan, direct na de zitting in mediation gaan. De pilot pakte positief uit, vertelt Emmy: “In veel gevallen kwamen de partijen door middel van overleg alsnog tot een oplossing.” En voor haar was deze ‘mediationsnelkookpan’ ontzettend leerzaam. “Ik moest vaak in slechts twee uur tot een oplossing komen. Dat is een uitdaging, maar het dwingt je ook om direct tot de kern van het conflict te komen.”

Marloes van Hout: nu ondernemer, start specialisatieopleiding

Marloes kijkt erg uit naar de komende tijd waarin zij als maat (en dus ondernemer) meer verantwoordelijkheden binnen het kantoor krijgt. Ze wil samen met haar collega’s de in 2017 ingeslagen koers voortzetten, namelijk de specialisaties erfrecht, jeugdrecht en familierecht nóg verder uitbreiden. Voor haarzelf betekent dit dat ze start met de specialisatieopleiding familierecht. Ook op het gebied van jeugdrecht blijft zij zich ontwikkelen. Marloes: “Bijstand van een advocaat is cruciaal bij uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling van kinderen. De stem van de ouders moet gehoord worden in de procedure en daar zet ik mij voor in.” Daarbij houdt ze zowel het juridische als het persoonlijke in het oog.

Joris Vos: vanaf februari eigen cliëntenbestand

Joris Vos is de eerste en vooralsnog enige man bij Van Ekelen & Poort. “We zijn blij met hem”, vertelt Emmy. “Natuurlijk omdat hij goed is, maar ook omdat sommige cliënten aangeven de voorkeur te geven aan een mannelijke advocaat.” Joris voelt zich sinds zijn start in 2016 volledig op zijn plek bij Van Ekelen & Poort. “Ik krijg veel verantwoordelijkheden en word overal bij betrokken.” Qua specialisaties zit hij dan ook helemaal goed. Vanaf het moment dat Joris begon met de master rechtsgeleerdheid, wist hij dat hij verder wilde in het familierecht. Joris: “Juist omdat je bij het familierecht naast de interessante juridische aspecten ook te maken krijgt met persoonlijke en sociale inhoud.” Vanaf zijn beëdiging gaat hij zijn eigen cliëntenbestand opbouwen. “Ik kijk vooral ontzettend uit naar deze uitdaging.”

Het vertrouwen van de cliënten

Mirte, Emmy, Marloes en Joris willen alle cliënten bedanken die hen in het afgelopen jaar hun vertrouwen hebben gegeven. Ze hopen in 2018 weer veel mensen te kunnen helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen. Of dat nu via mediation is, of via een procedure bij de rechtbank.

 

Wilt u weten wat de advocaten en mediators van Van Ekelen & Poort voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.