Villa Pinedo

Stichting Villa Pinedo start campagne ‘Niet Jouw Taak’

(dit persbericht is afkomstig van www.villapinedo.nl)

Vandaag, op de Dag van de Scheiding, lanceert Stichting Villa Pinedo de campagne Niet Jouw Taak. Met een rake commercial maakt de stichting duidelijk dat kinderen van gescheiden ouders zich niet verantwoordelijk hoeven te voelen voor taken die voortvloeien uit de echtscheiding en niet voor hen bedoeld zijn.

Sinds de oprichting van Villa Pinedo in 2011, hebben duizenden kinderen hun ervaringen gedeeld over de scheiding van hun ouders. Kinderen geven zelf aan dat zij zich verantwoordelijk voelen voor het ‘geluk’ van hun ouders. Ze functioneren als doorgeefluik, regelen wanneer ze bij welke ouder zijn, houden zich groot om hun ouders geen pijn te doen en ga zo maar door. De campagne Niet Jouw Taak maakt kinderen bewust dat zij deze verantwoordelijkheden terug kunnen geven aan hun ouders.

Uniek buddyproject: 1 op 1 coaching door jongeren

Stichting Villa Pinedo is al vijf jaar lang dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Ruim 100 jongere ervaringsdeskundigen geven advies via het forum, blogs en vlogs op villapinedo.nl. Vanaf 9 september komt daar het buddyproject bij: kinderen van gescheiden ouders kunnen een half jaar lang 1 op 1 online ondersteuning krijgen van een buddy van Villa Pinedo. Ook organiseert Villa Pinedo buddyontmoetingsdagen voor deze koppels. quote-campagne-villa-pinedo

Villa Pinedo heeft inmiddels 50 buddy’s opgeleid. Deze buddy’s zijn 18 jaar of ouder en volgen een sociaal-maatschappelijke opleiding. Het buddyproject start in de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer. Kinderen van gescheiden ouders uit deze gemeenten kunnen zich vanaf nu kosteloos aanmelden via buddy@villapinedo.nl. Het streven van Villa Pinedo is om binnen enkele jaren alle kinderen van gescheiden ouders in Nederland die daar behoefte aan hebben, een buddy te kunnen aanbieden.

Scholengeschenk

Omdat docenten een belangrijke rol vervullen in het leven van kinderen van gescheiden ouders geeft Villa Pinedo deze week ruim 7.000 lagere en middelbare scholen in Nederland het boek van Villa Pinedo cadeau. In het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ staan meer dan honderd ervaringen van kinderen van gescheiden ouders. Dit geschenk geeft docenten handvatten om deze kinderen goed op te vangen en te begeleiden. Ook deze actie wordt mogelijk gemaakt door sponsoren.

Lees meer over de missie van Villa Pinedo

Lees ook ons artikel ‘Villa Pinedo: voor ouders en kinderen in een echtscheiding