Partneralimentatie en kinderalimentatie
Gaat u uit elkaar, dan is alimentatie één van de belangrijkste punten om te regelen. Er zijn twee vormen van alimentatie: partneralimentatie en kinderalimentatie. Het is belangrijk, ook om conflicten te voorkomen, om de alimentatie goed te regelen. De ervaren advocaten en mediators van Van Ekelen & Poort in Eindhoven kunnen niet alleen de alimentatie berekenen en vaststellen, maar ook vastgelopen geschillen vlottrekken via onder meer mediation. Neem vrijblijvend contact op.
Hulp bij partneralimentatie
Stel, u bent getrouwd of heeft een geregistreerd partnerschap en besluit om uit elkaar te gaan. En stel dat één van de twee ex-partners dan te weinig inkomsten heeft om van te kunnen leven. Dan is de andere ex-partner verplicht om bij te dragen in het levensonderhoud van zijn of haar ex. Met hulp van de advocaten van Van Ekelen & Poort in Eindhoven kunt u afspraken maken met uw ex over het betalen of ontvangen van partneralimentatie.

Alimentatie laten berekenen
Hoe hoog is mijn partneralimentatie? Het is een vraag die veel cliënten ons stellen. Bij het berekenen van de hoogte en duur van de partneralimentatie gelden bepaalde normen die door de rechter worden gehanteerd. De hoogte van de partneralimentatie wordt jaarlijks aangepast aan de loonstijgingen, dit noemen we indexering van alimentatie.
Als bijvoorbeeld de alimentatieplichtige niet meer voldoende verdient, of wanneer de ex-partner zelf weer genoeg inkomsten heeft, kan het zijn dat de partneralimentatie moet worden aangepast. Als u of uw ex-partner opnieuw trouwt of gaat samenwonen, kan dit invloed hebben op de alimentatieverplichting. Om de alimentatie te laten berekenen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wanneer u de partneralimentatie wilt laten wijzigen of stoppen, heeft u sowieso een advocaat nodig.
Kinderalimentatie
De zorg voor de kinderen is één van de meest heikele punten bij het uit elkaar gaan. Naast gezag en omgang, moeten ook de kosten voor de verzorging en opvoeding van de kinderen worden geregeld. De hoofdregel: de ouder waar de kinderen hoofdverblijf hebben, krijgt een vergoeding van de andere ouder voor de kosten van verzorging en opvoeding. Dit noemen we kinderalimentatie.
De hoogte van de kinderalimentatie is onder andere afhankelijk van het inkomen van het gezin, de kosten die nodig zijn voor het kind en de draagkracht van de persoon die alimentatie moet betalen. De kinderalimentatieplicht bestaat totdat kinderen 21 jaar zijn. De hoogte van de alimentatie wordt jaarlijks aangepast aan de loonstijgingen, dit heet indexering van de kinderalimentatie.


Op laten stellen ouderschapsplan
Het is mogelijk om zelf afspraken te maken over de hoogte van de kinderalimentatie. Maar u kunt het ook voorleggen aan een rechter. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan, dat vervolgens door beide ouders ondertekend wordt. Komt u uit de regio Eindhoven en wilt u een ouderschapsplan laten opstellen? Neem dan contact met ons op. De alimentatiespecialisten van Van Ekelen & Poort helpen u graag.
Kinderalimentatie en kindgebonden budget
Als ouder kunt u, afhankelijk van uw inkomen, een kindgebonden budget krijgen van de Belastingdienst. De hoogte van het kindgebonden budget kan van invloed zijn op de hoogte van de kinderalimentatie. De regels hiervoor veranderen vaak. De alimentatie-advocaten van Van Ekelen & Poort volgen alle veranderingen op de voet en praten u graag bij.
