Vaderschap, regenbooggezinnen en meemoeders

Van Ekelen & Poort is gespecialiseerd in ouderschap. We behandelen veel zaken rondom vaderschap, regenbooggezinnen en meemoeders. Bij vaderschap gaat het om vaststelling of juist ontkenning van het juridische vaderschap. Regenbooggezinnen en meemoeders benaderen ons regelmatig om alle juridische zaken rondom de komst van hun kind goed te regelen. Onze ervaren familierechtadvocaten en mediators combineren juridische expertise met uitgebreide communicatieve en psychosociale vaardigheden om uw zaak tot een succes te maken. Neem vrijblijvend contact op.

Vaderschap

Vaderschap is een complexe zaak: opvoedkundig én juridisch. Wanneer bijvoorbeeld de moeder hertrouwt rondom de geboorte, de biologische vader weigert om het kind te erkennen of de moeder niet wil dat de biologische vader het kind erkent, dan valt dit binnen de thema’s vaststelling dan wel ontkenning van het juridische vaderschap. Voor dit soort zaken heeft u een advocaat nodig. Onze ervaren familierechtadvocaten en mediators hebben al talloze van dit soort zaken gedaan.

Regenbooggezinnen

Regenbooggezinnen bestaan uit één of meerdere niet-biologische en niet-heteroseksuele ouders. Denk aan twee vaders, twee moeders of meerdere ouders (‘meeroudergezinnen’). Iedere situatie verschilt en iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Daarom bespreken wij altijd uitvoerig met de aanstaande ouders wat zij precies willen. Vervolgens realiseren we de optimale juridische situatie, bijvoorbeeld via een donorcontract, ouderschapsplan of procedure tot erkenning of adoptie.

Meemoeders

Een meemoeder (of ‘duomoeder’) is de vrouwelijke partner van de biologische moeder van een kind, die het kind als ouder mee opvoedt. Er zijn drie manieren om als meemoeder het ouderschap te verkrijgen: adoptie, erkenning en een ouderschapsverklaring. Het is verstandig om al in een vroeg stadium na te denken over alle ins en outs. Van Ekelen & Poort adviseert u graag over uw situatie én kan u helpen om de gewenste (juridische) oplossing te realiseren.