Adoptie

U wilt een kind adopteren. Vaak gaat er een moeilijk en lang traject aan de beslissing vooraf. Is het besluit eenmaal genomen, dan wilt u natuurlijk dat alles snel en goed wordt geregeld. De advocaten van Van Ekelen & Poort hebben veel ervaring op het gebied van adoptie. Ze begrijpen welke belangen er spelen voor ouders en kinderen, kennen alle voorwaarden en weten wat de beste organisaties zijn om mee samen te werken. Aldus gidsen ze u feilloos en snel door de adoptieprocedure.

adoption

Hulp advocaat bij adoptie kind in Nederland

Wilt u een kind uit Nederland adopteren? U zult dan een advocaat in de arm moeten nemen. Schakelt u hiervoor advocatenkantoor Van Ekelen & Poort in, dan dienen wij het adoptieverzoek in bij de rechtbank. De rechtbank zal vervolgens bepalen of het adoptieverzoek wordt goedgekeurd. Adoptie van een kind uit Nederland is met veel voorwaarden omkleed. Zo moet de adoptie in het belang zijn van het kind, moet er van de opvoeding van de eigen (biologische) ouders niets meer te verwachten vallen en moet u minimaal 18 jaar ouder zijn dan het beoogde adoptiekind. Voor verschillende oudersamenstellingen (adoptie door stellen van verschillend of gelijk geslacht, adoptie door één ouder en adoptie door duomoeders) gelden ook weer andere eisen. Besluit u om voor uw adoptie Van Ekelen & Poort in te schakelen, dan praten we u in het eerste gesprek graag bij over al deze ins en outs.

Adopteren kind uit buitenland

Het is ook mogelijk om een kind uit het buitenland te adopteren. Vaak is dit een lang en slepend proces dat jaren kan duren. De advocaten van Van Ekelen & Poort weten dit als geen ander. Naast de juridische kant, besteden we daarom ook veel aandacht aan de menselijke en emotionele kant. Bij het adoptieproces van een kind uit het buitenland moet veel worden geregeld. De weg, die begint bij de beginseltoestemming en – als het goed is – eindigt bij het ophalen van het kind, is vol valkuilen en voorwaarden. Wist u bijvoorbeeld dat eenouderadoptie of adoptie door paren van hetzelfde geslacht in Nederland is toegestaan, maar in het buitenland vaak strandt? Van Ekelen & Poort | Advocaten & Mediators nodigt u van harte uit om de mogelijkheden en kansen voor buitenlandse adoptie met u door te spreken in een kennismakingsgesprek.