Mr. Mirte Poort-van der Meeren in het kort

Mr. Mirte Poort-van der Meeren (1984) heeft zich sinds het begin van haar loopbaan in de advocatuur in 2007 ontwikkeld tot een breed inzetbare en juridisch inhoudelijk zeer sterke personen- en familierecht advocaat. Mirte blijft altijd bijleren, heeft immer een luisterend oor en toont een grote betrokkenheid bij haar cliënten.

Expert in alimentatierekenen

Binnen Van Ekelen & Poort is Mirte de absolute specialist op het gebied van alimentatierekenen. Ze houdt alle veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van het vaststellen en wijzigen van alimentatie zeer nauwgezet in de gaten. Bent u benieuwd of dat de alimentatie die u krijgt of moet betalen strookt met de wettelijke normen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Mirte.

Naast alimentatierekenen heeft Mirte zich gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht. Ook behandelt ze veel zaken op het gebied van gezag/omgang en het jeugdrecht én staat ze met regelmaat ondernemers bij in een echtscheidingsprocedure.

Persoonlijk, zakelijk, emotioneel

Mirtes aanpak is altijd zakelijk en, waar het is gewenst of vereist, ook persoonlijk. Mirte verliest de emotionele kant van de zaak nooit uit het oog en stelt het belang van het kind altijd centraal. Haar echte passie ligt bij het familierecht.

Mirte: “Van jongs af aan weet ik dat ik advocaat wil worden en mensen wil helpen bij hun problemen. Waar kan dat beter dan in het familierecht? In het familierecht zijn er alleen maar verliezers. Ik help mensen in één van de zwaarste en heftigste periodes van hun leven. Daarbij lever ik niet alleen maar een juridische dienst, maar ik bied ook praktische hulp en steun. Het is fantastisch om mensen in zo’n moeilijke periode aan een duurzame oplossing te helpen.”

Opleidingen

Lidmaatschappen

Registratie en opleidingspunten

Mirte Poort heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.