Mr. Rianne Gerritsen in het kort

Mr. Rianne Gerritsen (1985) is niet alleen door de wol geverfd als advocaat, maar ook als mediator. Cliënten waarderen onder meer haar behulpzaamheid, deskundigheid, inlevingsvermogen en – vooral – empathisch vermogen om mee te denken met alle belangen en emoties.

Expertise in jeugdrecht en mediation

Rianne heeft uitgebreide ervaring in het personen- en familierecht, met als specialisaties jeugdrecht en mediation. De fundamenten onder haar succesvolle werkwijze zijn goed luisteren, constant meedenken aan creatieve oplossingen die in het belang zijn van álle partijen, hard werken en altijd blijven bijleren. Ze combineert een passie voor de juridische kant van de zaak met een enorme betrokkenheid bij de menselijke kant, waarbij ze een scherp oog heeft voor de emoties die spelen.

Oplossing via overleg

Omdat Rianne slecht tegen onrecht kan en oprecht boos wordt als dingen niet eerlijk verlopen, is ze in 2013 de advocatuur in gegaan. Doorgaans is het volgens haar beter om niet te procederen, maar het gesprek aan te gaan en zo te kijken of partijen er samen in overleg uit kunnen komen. Helemáál wanneer er kinderen in het spel zijn.

Rianne: “Het voldane gevoel dat ik heb als mensen allebei met een gerust hart hun handtekening onder afspraken zetten, dáár doe ik het allemaal voor.”

Opleidingen

Registratie en opleidingspunten

Rianne Gerritsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.